Jdi na obsah Jdi na menu
 


29.2.2020 ČF2 OSTROV 1:3, 1:0 PP

1. 3. 2020

Dejavú? No tak trochu, v loňském prvním čtvrtfinále jsme porazili Chlumětín 5-2 a do odvety jsme tak šli značně psychicky posíleni. V odvetě jsme pak projeli co se dalo, zápas, prodloužení i nájezdy. . . . Letos se vezeme na celkem slušné vlně podpořené řádnou produkcí branek. V prvním čtvrtfinálovém utkání jsme celkem hladce Ostrov přehráli no a jak to tak s lidskou myslí bývá, vloudila se nám do hlavy myšlenka, že odveta bude jasnou a jednoduchou záležitostí. Navíc jsme vyrukovali s téměř stejnou sestavou. I náš soupeř nastoupil s téměř stejnou sestavou, rozdíl byl v brance, tam se objevil maskovaný fantom, kterého jsme poznali při utkání základní části, kdy zlikvidoval 90% našich šancí (ale i přesto jsme slavili vysokou výhru).
Utkání jsme chladně odpálili, ne tak Ostrov, ten soustředěný s jasným cílem postupně zaplavoval Milana zajímavými a těžkými projektily. Milan však držel a čaroval jako vždy. Naproti tomu my v útoku předváděli parodii na útok. Když jsme už vyrazili a soupeře obklíčili, skončilo vždy jen u mlsného kroužení kolem kasy a maximálně tak rybička do náruče...
Přesto jsme hráli uvolněně s tím, že se to nějak nahodí a my zase pojedeme. Nic se nedělo, tedy až zhruba do 17. minuty, kdy se v pásmu dobře zorientoval Žádňas, našel kolegu Pošvajze a ten se z prostoru mezi kruhy nespletl.
Skončilo třetina a my vedli 1-0, což na nás působilo jako pohádka před spaním.
Do druhé části hry naskočil Ostrov ještě úporněji než do té první. Obrat v utkání nastal v 5. minutě, v době kdy svůj trest za podražení odpykával Kuba. Vyrovnání netrvalo dlouho, Ostrov plně využil našeho rozkolísání a bleskově přidal dvě branky. Nás sice stav dokonale probral, ale do konce třetiny jsme se už na nic nezmohli.
Po nezbytné úpravě ledu jdeme na led s tím, že času je dostatek a soupeře dokážeme přehrát. Ostrov zaujal předpokládanou taktiku, stažení do ulity a čekání na případné chyby. I když jsme se herně zvedli, soupeře pravidelně zamykali v pásmu, vše většinou končilo opět mlsným kroužením s minimální střelbou. Ostrov vedení udržel až do konce utkání. No a nám se vybavilo loňské druhé čtvrtfinále. Rozdíl byl ovšem v tom, že tentokráte se prodloužení hraje na zlatý gól, což jsme se dozvěděli těsně před úvodním vhazování.
Nabité dvě trojice jako naši velvyslanci šli do boje. Pošva - Klímič a Filous, druhá ve složení Kuba - Čůrek a Mak. V brance samozřejmě čaroděj Milan. Soupeř přistoupil k prodloužení jako hru v oslabení ve třech, kdežto my si vzali puk a útočili a kombinovali. Při druhém střídání trojice vedené Klímičem rozehrál z rohu do rohu Filous právě na Klímiče, ten nabral rychlost a elegantně se protáhl podél hrazení až k bráně, tam opravdu nečekaně nečekal na kolegu a kotoučem zamíchal a poslal puk do sítě!
Dejavú se nekoná a my si letos zahrajeme o cenné kovy! V semifinále narazíme na Chlumětín . . .