Jdi na obsah Jdi na menu
 


Canalan Classic Tournament 2008

12. 9. 2008

Canalan Classic Tournament

 

Jak již bylo zmíněno. V Kanadě jsme nebyli jen na výletě, ale měli jsme rovněž hokejové povinnosti. Turnaj proběhl o víkendu 12.9. - 14.9. A ačkoli jsme se na turnaj svědomitě na ranči připravovali, po tři večery jsme měli pokaždé minimálně hodinku tréninku na ledě, výsledek byl neslaný a nemastný. No posuďte sami:

  

12.9.2008 - 18:30 - Allies vs. Skulls 12:0 (6:0, 2:0, 4:0)

  

sestava: Řezníček - Pavlík, Chaloupka P, Picka - Vrána, Chaloupka F, Rector; Vtípil, Černý, Kulhavý

  

    I když výsledek vypadá hrozivě, jedná se vlastně o velký úspěch. Omylem jsme byli totiž zařazeni do nejlepší skupiny a nastoupili tak proti hráčům hájící barvy předních juniorských mužstev hrající OHL. S takovými hráči se vůbec nemůžeme rovnat, proto s odstupem času považujeme tento výsledek se soupeřem takového kalibru jako úspěch. Vždyť se jednalo o kluky, které možná za pár let uvidíme v NHL. Jinak bych se k průběhu nijak raději nevyjadřoval :)

  

  

13.9.2008 - 13:00 - World Wide Electric vs. Skulls 4:3 (2:2, 1:0, 1:1)

  

góly: Chaloupka F (Vrána, Picka), Černý (Chaloupka P), Brayshaw (Rector, Baken)

 

sestava: Ducheček - Pavlík, Chaloupka P; Picka, Kulhavý - Vrána, Chaloupka F, Černý; Baken, Brayshaw, Rector

  

   Posíleni o tři kanaské hráče jsme nastoupili k zápasu v "naší" skupině. Již od úvodu bylo vidět, že včera jsme byli opravdu v lepší skupině. Soupeře jsme od počátku přehrávali a dokonce se po 4 minutách hry dočkali první gólu turnaje, symbolicky se o něj postaralo duo Havry - Fífa, kdy prvně jmenovaný hodil puk do tandemu kde čekal Fífa, ten střelou z mezikruží nedal gólmanovi šanci. Dvě minuty po první brance přišla i druhá, po neúspěšném vyhození se puk odrazil k Chlupovi, ten tečí přesunul puk na Ráďu (nově vzniklá přezdívka Bobby se neujala :) ) a ten už nedal bezbranému brankáři šanci. Osudným se nám stala vyloučení, nejprve po vyloučení Džonka jsme v oslabení dostali na 1:2, následně pak v druhém za podražení, kdy šel sedět Fífa bylo vyrovnáno. Nálada klesla, zato soupeř se rozjel, nešlo však o hokejové dovednosti. Hráči WWE vynikali zákeřnou hrou. A tak jsem byli neustále hákováni, sekání a podobně. Rozhodčí však viděl zcela jiné věci. Soupeř dal šťastnou branku a dostal se do vedení. Nám se podařilo ještě naposled vyrovnat naší kanadskou lajnou. Dvě minuty před koncem jsme sice druhou vyrovnávací branku vstřelili, tu ale rozhodčí neuznal, protože se puk odrazil od vnitřní konstrukce tak rychle že jej postarší sudí ani nespozoroval. Ani naše druhé vystoupení neskončilo vítězně.

     

   

13.9.2008 - 17:30 - Dusty Stix vs. Skulls 9:3 (3:1, 3:0, 3:2)

  

góly: Brayshaw (Černý, Chaloupka P), Picka (Vrána), Chaloupka F (Černý)

 

sestava: Ducheček - Pavlík, Chaloupka P; Picka - Vrána, Chaloupka F, Kulhavý; Rector, Brayshaw, Černý

  

   Poslední zápas byl zápasem o vše. Buď si zahrajem v neděli o umístění nebo skončíme. Na led vyjeli zhruba 40-ti letí mládenci s našedlými knírky v barvách Rangers. Ti nás ihned vyvedli z omylu, že je porazíme. Bleskovou akcí se hbytě dostali do tříbrankového vedení. Sebevědomí nám vrátil až Rob. Ale to bylo na dlouhou dobu vše. Druhá třetina proběhla zcela v režii Stix. Za stavu 6:1, jsme už už začali skládat zbraně, když tu vykřesal naději nádhernou akcí Džejár (Aleš), narazil si s Havrym a bombou po ledě stáhnul na 6:2. Hned po této akci jsme semkli soupeře ve třetině a natříkrát ostřelovali kasu. Ujala se až střela Bobbyho, ta sice letěla mimo branku, ale odrazila se od plexi tak šikovně že spadla Fífoj na hůl a ten golfákem z metru propálil bezmocného čapmena. Stav 6:3 a druhá míza v již dost unavených tělech zapříčinili, že jsme se nebývale rozehráli, ale chybělo nám trošku toho střeleckého štěstíčka. To naopak opět sedlo Stixákům. V přesilovce dali na 7:3 a to nás definitivně složilo. Proto nebyl pak již problém ještě dvakrát zdecimovanou obranou projet a upravit tak konečný výsledek na 9:3.

  

  

   Výsledky tomu sice nenasvědčují, ale i tak jsme zanechali na turnaji v Torontu dobrý dojem. Naše dresy sklidily opět velký úspěch. A tak uvidíme zda se za rok nevydáme znovu :)