Jdi na obsah Jdi na menu
 


Memoriál Standy Brunclíka 2013

28. 12. 2013

 Tradičního vánočního turnaje, Memoriálu Standy Brunclíka, se účastníme pravidelně od roku 2007 s přestávkou v roce 2008. 5x druzí a 1x bronzoví, taková byla naše bilance do letošního ročníku. Touha navázat na vítězství v Břeclavi byla veiká a tak El Presidento poskládal vskutku vytříbený seznam jmen:

David "Bytný" Ondráček - Jakub "Waska" Wasserbauer, Daniel "Mak" Makovský, Jan "Šiki" Šikl, Jaroslav "Jarinek" Zdražil - Jakub "Kuba" Málek, Filip "Fífa" Chaloupka, Lukáš "Pošva" Pošvic, David "Davča" Kopecký, David "Invalida" Zdražil, Michal "Havry" Vrána, Pavel "Chlup" Chaloupka, Tomáš "Goly" Volf, Jan "Johny" Chlada

První duel, otevírák turnaje, s Hostovicemi. Rozjezd opravdu vlažný, hrálo se sice nahoru dolu, možná bych si i dovolil napsat, že jsme měli více ze hry my, ale skóre po první dvacetiminutovce 0:0. Nervozita opadla až s Kubovým golfem 1:0, následovalo velké herní uvolnění a lepší souhra. O druhou trefu se postaral Pošva po nečekaném pasu z poza branky od Fífy. A když se prosadil důrazný novic v týmu Goly, bylo skoro rozhodnuto, 3:0. Hostovice pak sice zareagovali jednou brankou, ale to nás nijak nevykolejilo. Waska bombou pod víko rychle vzal plané naděje Hostovic na zdramatizování duelu. Ke konci se pak rychlonohý štírek Davča rozjel svoji tradiční kombinační hru s Havrym a Invalidou a dvakráte skóruje na konečných 6:1. Duel měl i svého zlého muže, Šiki se dokonale zžil s trestnou lavicí dvojnásobným vyloučením. Start do turnaj se vydařil.

Po tříhodiné pauze vyplněné obědem a pivem následoval dvojzápas, neprve s Vysokým Mýtem. Náš tradiční kat ukázal svoji sílu v předchozím duelu, kdy Road Café obdařil 13 brankovým debaklem. Do zápasu vstupujeme opatrně, ale pohotově, střílíme úvodní branku, trefuje se legenda Invalida. Na náš úvodní gól ale Mýto reaguje hbytě a srovnává. Jenže očekávaný nápor se nekoná, využíváme přesilovku, Pošva - Kuba - Fífa a je to zpět na naší straně. Chytá se i Johny a to hned dvakrát, Invalida přidává další kus. Své umění předvádí opět Kuba, následován Pošvou a vše završuje Waska. Mýto jsme k ničemu nepustili a zvítězili vysoko 8:3. Naše šance na zisk poháru nejcennějšího jsou v tu chvíli velké. Jenže po úpravě ledu nás čeká poslední duel s Road Café Pardubice.

Hned od úvodního buly bylo jasné kdo má navrch. Pardubáci byli řádně odpočatí a na duel hodně nabuzení. Bylo jich všude plno a my se trápili sami se sebou, nohy jako bysme tahali z medu a ruce dělali všechno možné, jen ne to co jsme chtěli. Díky za Bytného v kase, nebýt jeho, titul by skončil jinde.. Dva bleskové góly Pardubáků rozhodly zápas. Waska sice vykřesal naději na bod když od modré bravurně trefil víko, ale ihned z buly nám jednobrankové manko opět narostlo. Stav 1:3 zůstal i po 40 minutách a tak jsme museli čekat jak dopadne duel Mýto x Hostovice. Mýto nedokázalo však porazit Radioaktivitu o více jak 5 branek a tak je díky lepšímu skóre pohár náš! Jsme mistří a do nového roku tak vstoupíme na vítězné, doufejme zlaté, vlně. Díky kluci!