Jdi na obsah Jdi na menu
 


21.1.2024 Chlumětín 3:5 (1:1, 2:2, 0:2)

23. 1. 2024

Pro nás naprosto klíčový duel sezóny, hra o bytí a nebytí v play off. Hra o šanci, jiskru, naději . . . Na takový duel čekáte, že zápas bude mít náboj, hráči motivaci a duel bude řídit kvalitní rozhodčí. No, ne v naší lize. Zápas již poněkolikáté odřídil náhodný kolemjdoucí ale buďme alespoň za něj rádi. Asi by nikdo neřekl půl slova kdyby jsme se plácali u dna, hráli bídu a nic si od utkání neslibovali. Ale toto bude chvilku rezonovat v našich hlavách. Na jednu stranu se až moc propírá hra některých hráčů a udělují se přísné tresty za to, že se dva kohouti zbytečně pobijí, dobře, dejme tomu. Kluci vychladnou a příště se navzájem nezabijou. Ale proč se nemůže stejně důkladně pohlídat aby na pondělní zápas, kdy se v okruhu 50km nic nehraje nemůže přijít licencovaný rozhodčí? Notabene když jde o zápas, který rozhoduje jakým způsobem se bude sezóna dále vyvíjet. Mimochodem ani nám ani soupeři se takto nestalo poprvé . . .

No nic, hra se rozhoduje na ledě a pomineme-li řadu přehmatů (na obou stranách) byl to opravdu slušný a okulahodící zápas. 

Do vedení jsme šli my hned zkraje, kdy jsme tak trochu překvapili našlápnutého soupeře, který se hned od úvodu zabydlel u nás v pásmu. Z prvního protiútoku a souhře benjamínků vytěžil PRINCEZNA, který tak parádní střelou pod víko pokřtil svůj nový fisherbič. Po naší brance se rozjel naplno hokej nahoru a dolu. Lítalo se od brány k bráně a oba čapmeni se měli co ohánět. Soupeř nakonec docílil vyrovnání jen pár vteřin před koncem bombou od modré.

Od druhé třetiny jsme už jen vždy bleskově reagovali. Soupeř po vyrovnání ožil a Csardásze zasypával střelami e všech stran. Jířa dlouho držel, ale bylo jen otázkou času kdy se tam něco dostane a taky jo. Naštěstí jsme využili hned první přesilovku zápasu, kdy šel puk po ose Filous - Klímič - Bajza, ten to z rohu neskutečně z voleje zvedl a poslal do prázdné branky! Chlumětín však nelenil a ač nezvykle ve velkém počtu, hrál stejně dobře jako když se sejdou v 6 (o tom něco víme). Hokej jako víno. Bohužel i napodruhé šel soupeř do vedení. O tom co vše se tam dělo my víme své a proto to popisovat už radši nebudu. Zkrátka soupeř šel do vedení. Situace kolem obdržené branky nás ale neskutečně nakopla a tak jsme zhruba za 5 vteřin parádní Klímičovou akcí srovnali, na konci solo jízdy byl parádně připravený Práža se svojí olejovou dělovkou.

Ve třetí části místo nástupu přišel útlum. Za velkou zmínku stojí neskutečně obětavý výkon Kůči, padal do střel, sprintoval jak za mlada, zachránil 6. branku do prázdné klece. Zkrátka náš malý velký muž zápasu. Zápas rozhodlo 5 branek Chlumětína ku našim 3. Neoddiskutovatelný fakt a my borcům od pramene Chrudimky přejeme v play off hodně úspěchů! My si vychutnáme závěr sezóny jinde :-)