Jdi na obsah Jdi na menu
 


28.1.2024 Jokerit Skuteč 1:5 (1:2, 0:1, 0:2)

30. 1. 2024
Velmi často se odvíjela sezóna podle toho jak nám vyšly zápasy s Jokeritem. Velmi dobře si pamatuji naši první sezónu, kdy nám dal Jokerit (suverénní mistr ligy) dvakrát přehlednou lekci a my zakončili sezónu v prvním kole play off na 8. místě, což na nováčka sputěže nebyl špatný počin. Letos je to tak trochu podobné. Dvakrát porážka a předčasný konec sezóny po základní části.
Co však stojí za zmínku ze včerejšího druhého měření sil je úsilí a odhodlání 7 statečných. Ano 6+1 je vše co jsme měli k dispozici na zápas se soupeřem, kterého bylo dvakrát tolik. Ice time tedy pro každého a v takovém množství o jakém se nesnilo. Byli i tací, třeba Filous, kterému účast na ledě zachutnala natolik, že odehrál zápas bez střídání a všem předvedl jak vypadá nevyčerpatelný fyzický fond. Podobný kousek chtěli předvézt i Matějda, Kůča, Mára, Dan a Bajza, jenže pravidla tolik hráčů v poli neumožňují a Csardász byl v bráně potřebný, tak se kluci tu a tam prostřídali. Nestandardní počet vykolejil připravený Jokerit. Borci šli sice do vedení, ale na něj jsme našli recept po spolupráci Bajzy se skórujícím Márou. Branka nás sice nakopla, ale přeci jen mnohem početnější soupeř měl herně stále více navrch a branka v jeho podání byla na spadnutí.
Nebudu to široce obepisovat, komentář píšu na dálku a jen aktéři nejlépe vědí jak to na ledě vypadalo, zprávy mám pouze zprostředkované. Zkrátka, Jokerit dvojnásobný počet hráčů využil. Kůži jsme rozhodně nedali lacino a našich 7 statečných zaslouží ne pochvalu ale bečku piva za příkladnou reprezentaci a přístup.