Jdi na obsah Jdi na menu
 


7.1.2024 Sokol Telecí 10:5 (2:1, 5:2, 3:2)

8. 1. 2024

Rok 2024 ve znamení čísla 6, nebo písmena M? Může být :-) V neděli kdo vydržel zimu a předehrávku skutečského áčka, mohl kouknout na nevídaný kousek hochů HCS. Do nelítostného boje o postupovou 4 jsme jako první celek v letošním roce vyzvali Sokol Telecí. Pravda soupeř dlouhodobě nepatří k nejžhavějším želízkům k boji o titul, ale my, dobře si vědomi upracované výhry v prvním kole jsme nic nechtěli podcenit. Na zápas jsme si tak vzali historické oranžády . . .
Do zápasu jsme nasadili 7 obránců, což je standardní počet pro mančafty většího kalibru než jsme my a to není nic divného. My jsme zápas však ozvláštnili tím, že k 7 bekům jsme přidali Mikiho a Fífu. Tedy útočníka a hocha co se od založení HCS pasoval do role útočníka. Branku po velkém comebacku opět strážil Csardász. Kámen - nůžky - papír rozhodlo o tom kdo bude útočit a kdo bránit. 
K úvodnímu buly měl tedy Fífa po levici Matějdu a po pravici Kůču. Trio vzbuzovalo rozpaky nejen na střídačce, ale i na ledě. Miki vedl druhou útočnou družinu s Tomem a Márou na křídlech. A o černou práci vzadu se rozhodli podělit Mak, Filous a Štěpán. Start naší družiny byl stejně chladný jako vzduch skutečské arény. I tak jsme počastovali několika (ne)smělými pokusy soupeřovu obranu. Stejně tak učinil i soupeř, který se navíc v naší ne zcela vyladěné souhře v útočném pásmu rozhodl prosadit jako první. Vyraženou křižnou přihrávku zúročili v parádní sólo únik zakončený úspěchem. Každá kapela se musí nejprve nějak sehrát aby to hrálo, nám to trvalo jen pár střídání. Obdržená branka nám navíc chuť spíše dala, nenápadně a chladně jsme se vetřeli do pásma, střelou z nejdelší možné vzdálenosti v útočném pásmu se Mák pokusil překvapit brankáře, to by mu zřejmě nevyšlo kdyby se do toho nenamotal náš zápasový hrdina a hráč roku 2024, Míša Matějda, naše numero 6. Jemnou tečí vyrovnal zápas. Obrat skóre obstaral také další málo skórující hráč, Fífa se v nepřehledné situaci na kruzích rozhodl plácnout nazdařbůh do touše a ten k jeho údivu dojel po ledě až do kasy. 
Třetinu jsme nestihli ani moc zhodnotit, mráz svíral stadion a my ač v malém počtu byli stále studení, takový Štěpán s Filousem se po první 17 minutovce ani nezadýchali ani nezapotili. Hrálo se hned a to pro nás byla živá voda. Po dvou úvodních brankách první útočné trojice se z kraje druhé třetiny prosadila i ta druhá, měla však v obou případech stejného autora. Dobrá zpráva pro nás, velmi špatná pro všechny ostatní budoucí soupeře, Miki se po 4 zápasech střelecky probudil. Jeho asi nejdelší šňůrka bez branky je u konce! Soupeř prakticky na lopatkách čehož nejlépe využívá MM6, který ve spolupráci s Kůčou vykouzlil druhý gól v zápase, což se mu naposledy podařilo 10.10.2021 právě s Telecím (tehdá 6-5 a Majk 2+1), mimochodem je známou věcí, že v loňské sezóně se branky vůbec nedočkal . . . Krásné dvě tečky za druhou třetinou učinili k velkému překvapení další dva obránci, nejprve hrající obránce v útoku Tom Kadlec a poté hrající obránce v obraně Mak! Pohodlný náskok jsme chtěli ke konci třetiny využít k tomu, abychom zkusili hrát hokej a dali si pár přihrávek, jenže v ten moment jsme dvakrát inkasovali a tak jsme pro poslední třetiny vrátili původní model hurá hokej dopředu.
Hurá hokej dopředu nejlépe předvedl Míša, Míša jako první z nás dokázal zužitkovat pravidelné středeční hlinecké tréninky, kdy mu to páli stejně jako při práci v archicadu nebo v čem tu změť čar, která pak dá tvar domu, dělává. Možná to byl i strach brankáře, který spatříc najíždějícího Matějdu, raději zavřel oči. Tak či tak, Majk nasázel v třetí třetině čistý hattrick. Prostě neuvěřitelná věc od obránce a ještě k tomu když jste z Blatna a jste Matějíček. Dynamit v rukách, dynamit v nohách a fištróna pod helmou. Možná to bylo i tím, že letos poprvé proběhl předzápasový rituál bez Myslivce. No každopádně se těšíme na další zápas do kabiny. Svým počinem navíc velmi zdařile zamíchal naší tabulkou chatrné produktivity. 
Sehráli jsme první duel roku 2024, byl vítězný a my možná našli nového snajpra :-) 
Ale abych jen nepochleboval obráncům, dali sice dohromady 7 branek, ale bylo jich v zápase 7 . . . :-D :-D :-D