Jdi na obsah Jdi na menu
 


12.11.2017 HC PSTRUZI OTRADOV 5:2

13. 11. 2017

Dlouho očekávaný duel byl k vidění v neděli večer ve Skutči. Sice těch soupeřů, se kterými bojujeme o patra nejvyšší je povícero, respektive minimálně ještě jeden podobného ražení. Utkání s Otradovem mělo pro nás ještě jinou jiskru. V kádru soupeře se v letošní sezóně prohánějí ještě v loňské sezóně hráči našeho kádru. Bratři Wasserbauerové jsou bez nejmenších pochyb velkou posilou někdy až nepříjemně hrajícího kádru z Otradova. Ovšem vzhledem k trestu mohl do utkání naskočit pouze Lukáš. Otradov zahájil sezónu stejně jak my, sérií 4 vítězství nad papírově slabšími soupeři. Bylo tedy jasné, že jednomu z nás série skončí.

Do boje o cenné body jsme naskočili na tři pětky. Do hry bylo vpuštěno hlavně dravé mládí, které letos splácí svěřenou důvěru. No dravé mládí, oni už nějaký ten pátek u nás hrají, ale až letos si jaksi borci typu Nakaril, Vamb, Dan, Matějda, Štěpa a Kůča uvědomili, jak moc mohou být týmu prospěšní, když se jen nepovezou. Na jejich přání byl kádr doplněn o Honzu Žádňase a Jirku Pražana. Tah to byl vskutku vydařený.

Hned po buly se nastartovalo velmi slibné tempo hry. Otradov se pokusil o první nápor avšak kromě dobře připravených beků se defenzivních úkolů skvěle chopili i útočníci. Hru tělem oplácíme stejnou mincí a tím nenápadně rozkládáme dominantu hry soupeře. Hraje se velmi vyrovnaná partie, ale i tak se nemůžeme při hovorech na střídačce zbavit pozitivního pocitu, že tak nějak cítíme, že máme více ze hry. Ale jsou to asi jen pocity, protože po první třetině svítí na tabuli stav 0:0. 

Druhá část je prakticky z počátku stejná, hraje se nahoru a dolu a šance jsou na obou stranách, ale zatím vždy velmi pozorní gólmani vše kryjí. Až přichází zhruba polovina druhé sedmnáctiminutovky. Špatně sehraný signál v útočné třetině soupeř zachycuje a prchá do protiútoku, akci 2-1 zakončují profíci z Otradova neomylně. Obdržený gól jsme nestihli ani interně rozebrat a vynadat si, hned z buly se řítíme do útoku na jehož konci ve velmi snadné pozici Jirka Pražan srovnává. A netrvá příliš dlouho a opět za přispění paní štěstěny se kotouč dostává do branky Otradova podruhé. Zde jsem dostal za úkol zvýraznit Matějdu, tak tak činím. Puk zatáhl a rozehrál na zakončujícího Žádňase právě jeden z těch, kteří změnili svou hru k nepoznání. Ale ani v opačném gardu se zbraně neskládají. Bombou z kruhu se Otradov dočká srovnání před koncem druhé třetiny.

Stav tedy vyrovnaný. Co se pobytu na trestné týče, má náš soupeř výraznou převahu, ale my tyto naskytnuté příležitosti jaksi ne a ne využít. Krátce oddychneme a jdeme rozhodnout.

Soudě dle ohlasů z tribuny, které jsme posbírali abychom si potvrdili naše dojmy, máme ve třetí části přeci jen mírně navrch a to hlavně fyzicky. Soupeř našemu dravému mládí nestíhá a my se tak dostáváme stále více na dostřel. Stále více znamená, že asi po 5 minutách hry jdeme do definitivního vedení. Pohlednou kombinaci celé lajny zakončuje opět Honza Žádňas. Od tohoto okamžiku soupeře už k ničemu vážnému nepouštíme, byť se samozřejmě rozhodně soupeř nevzdává. Pojistku vedení dává Machy po odpočinku na trestné za špatné střídání. Milimetrový Makův pas přebírá přesně v půlce hřiště Machy a svůj druhý večerní pokus samostatného úniku proměňuje s grácií chybějícího parťáka z útoku Kuby Snajpra Málka. Za stavu 4:2 a asi 7 minut do konce bylo skoro jasné, že se střelecké hody nebudou konat a když si dáme tu práci a odmakáme vše jako doposud, máme to doma. Konec hry lehce poznamenal zákrok u hrazení na našeho Vamberu. Rozhodčí však drželi hru pevně v rukou a utkání se dohrálo tak, jak se slušelo a patřilo. Zraněného spoluhráče pomstil pátým gólem Jirka Pražan. Filousek Morávků předvedl svůj standardní výkon, když si s několika soupeři lehce pohrál a pak naservíroval puk našemu nováčkovi.

Dobojováno jest, výborným týmovým výkonem jsme si dobruslili pro všechny body, ukryté v tomto utkání.

   

 

stav Skuteč 28.10.2017 13:00
branka asistence 1 asistence 2
1-1 Pražan Navrátil Chlada
2-1 Žádný Matějíček -
3-2 Žádný Zach Vamberský
4-2 Macháček Makovský Kopecký P
5-2 Pražan Morávek -