Jdi na obsah Jdi na menu
 


14.10.2017 HC TIGERS PARDUBICE 13:1

15. 10. 2017

  Ve Skutči zahájeno, zahájeno vysokou výhrou 13:1 nad nenováčkem HC Tigers Pardubice (dříve Men in black). A jak se to semlelo?
Sobotní slunný den oslovil velkou část mančaftu, který si vybral řádnou dovolenou před důležitými utkáními a tak jsme se sešli ve Skutči ve 13:45 na parkovišti v 11 lidech, plánovaně  To soupeře bylo ještě mnohem méně o čemž jsme se přesvědčili při nástupu k rozbruslení. Šestice borců v černém se snažila spíše neutahat a pošetřit síly. Opravdu je nutné vyzdvihnout vůli s jakou Tigři do utkání nastoupili s jednoznačným cílem, odehrát utkání a nekontumovat.
Hned od prvních okamžiku se vrháme k bráně soupeře a naléháme jako vlk na kůzlátka, jenže brankář Tigrů byl neoblomný a vždy náš zlý úmysl, podstrčit mu pod nejrůznější záminkou kotouč do branky, zavčasu odhalil. Co naplat, nedalo se skórovat do jedné branky, skórovalo se jak už to tak bývá a k velkému překvapení do té naproti. Prokřehlý Jirka neměl šanci proti střele z pozaobránce. A tak s papírově slabším, na počet poraženým soupeřem prohráváme. Ale ne na dlouho, jak se dalo ze hry tušit, byla naše první branka v letošním ročníku na spadnutí a jen se čekalo kdo to bude. Kuba Málků vyrazil za prací do Rajchu a tak přišla chvíle pro hladové vlčáky, šance na vyhlídku v první brázdě se rapidně zvýšili. Při dlouhém přemýšlení jak to vhodně poskládat na první zápas měl kapitán jednoznačné kritérium, mladý, rychlý a toužící po úspěchu, volba padla na Kuboše, který jasně zapadal do uvedených tabulkových předpokladů. Volba se to ukázala jako výborná, neboť Kuboš zapadl a rázně dal vědět, že je na letošek připraven na 200%, inu voják no..
Prvním autorem branky v novém ročníku se stal Kuboš a nezůstal u jednoho. 
Zápas jsme měli nalajnovaný, soupeře poskrovnu, šancí tak na 3 utkání, takže jistě všichni účastnicí se se mnou shodnou, že to byla bída. Bodovali jsme v utkání všichni, to jo, ale branek mohlo být víc, mělo být víc. Jedna věc je naše muška a druhá věc je extra třída, kterou předvedl brankář soupeře, s rukou na srdci můžu říci, že nebýt jeho, tak branek bylo minimálně 2 - 3x tolik. Tak vyčerpaného hocha jsem po hokeji dlouho nevyděl, to co předváděl bylo k neuvěření.
Zpátky k brankám, asi nemá smysl vypisovat kdo a jak se trefil, stejně si to nepamatuju, až na sebe a Kůču, páč jsme jedinní dva kdo to měl v kolonce branek za krásnou čistou 0 (a ať jsme kompletní i Jirka v brance žádnou branku nevstřelil, takže celkem 3 kusy). Ale určitě bych chtěl zvýraznit pěkné rozložení porcí branek mezi obě lajny. Rovněž se potvrdila Danova slova o Žádňasovi, prostě tihle kluci si sedli, společně oživili Vamba a je z toho lajna jako hrom. Podpoření kvalitním servisem od Matějdy a neuvěřitelně často skórujícího Štěpána. Kuboš dokázal nahradit Kubu v první brázdě a to asi odpálilo i Machyho, který svého věrného kamaráda chtěl tak trochu i sám zastoupit a ukázal několik velmi pěkných kousků na ledě. Mak je jistota jako vždy a společně s Kůčou vytvořili sehraný tandem. Zkrátka a dobře, sestava správně chemicky spojená, cíl tedy zůstává nezměněn. Od zápasu k zápasu až k tomu poslednímu vítěznému zápasu!

   

 

stav 13:1 (3:1, 4:0, 6:0) 14.10.2017 14:15
branka asistence 1 asistence 2
1-1 Navrátil Macháček Chaloupka F
2-1 Zavřel Žádný -
3-1 Macháček Navrátil Matějíček
4-1 Vamberský Zach -
5-1 Macháček Chaloupka F Vamberský
6-1 Žádný Zavřel -
7-1 Zach Zavřel Žádný
8-1 Zavřel Zach Vamberský
9-1 Navrátil Macháček Makovský
10-1 Matějíček Zach Vamberský
11-1 Navrátil Kučera Makovský
12-1 Makovský Macháček Chaloupka F
13-1 Navrátil Chaloupka F Makovský