Jdi na obsah Jdi na menu
 


28.10.2017 JOKERIT SKUTEČ 7:5

28. 10. 2017

Nádherný čas, venku nijak hezky. Ideální kombinace pro strávení pár hezkých hokejových chvilek s kamarády. Třetím soupeřem v letošním ročníku byl silný a velezkušený kádr Jokeritu Skuteč. Nominovaná sestava se sešla až na nestihnuvšího Martina Vtípila celá. Jirka Pilařů se v rámci přípravy na duel rozchytal v předchozím utkání za Štěpánov a všem nám zahříval kabinu.

Zatím co jsme se rozcvičovali, nemohli jsme přehlédnout hrstku hráčů od soupeře. Naše předzápasové sebevědomí (již tak dobře naladěné konzumací nejrůznějších nápojů v kabině) rostlo. Zahřátí na provozní teplotu jsme netrpělivě vyhlíželi sudího.

Padlo první buly a my se rozjíždíme na soupeřovic branku. K vidění je i lehce kostrbatá souhra jinak dobře zaběhnuté trojice Kuba - Fífa - Machy. Zápasová sehranost letos bohužel schází. Když je Fífa není Kuba a když je Kuba tak pro změnu není Fífa, pomyslný průsečík se uskutečnil až dnes a to je jaksi málo. Ale my máme slušně vybavený stroj a nemusíme tak spoléhat jen na tradiční výbavu. Jirka ačkoli nováček zkusil nenápadně takticky nadhodit před Fífou, kde by se mu dobře hrálo. A tak ač sesazený z první brázdy dostal Kuboš svého pradávného parťáka a hned se bylo nač koukat. Jirka rozjel akci, přehodil na Kuboše, ten si mazácky pohrál s obráncem a vybídl Dana, ten už neměl problém zakončit. Poprvé v letošní sezóně jdeme jako první do vedení a neskončilo to u jednoho fíku. Své ukázal i legendární ostrostřelec Kuba, ve skrumáži u hrazení se nejlépe zorientoval Vamb, posunul na Machyho a ten precizně našel Kubu no a Kuba si položil gólmana a pověsil. No a netrvalo dlouho a přihrávající Machy zvyšoval už na 3-0. Fífa nebude letos pravděpodobně atakovat čelo tabulky produktivity, ale zase co ubral na brankách přidal jinde. Jedno z mnoha vyhraných buly mířilo přesně na Kubovu připravenou lopatu, místo očekávané střely však šla přihrávka ke vzdálenější tyči kde Machy z první po ledě propálil brankáře Jokeritu po třetí. Machymu to zkrátka letos lepí a je to znát na jeho pohodě v zakončení. Do konce třetiny se pak trefil Kuboš, který letos rovněž patří mezi velmi příjemné překvapení. Nový obránce vlasti zužitkoval pobídku, kterou dostal z rozehrávky Štěpána a Matějdy. Konec třetiny ale neskončil úplně ideálně. Byl to jakýsi vyslaný signál od soupeře, že se zdaleka neschyluje k tomu v co jsme doufali. Pohlceni útočením zapomínáme zavírat vrátka a tak jsme dostali lekci.

Druhá třetina byla v režii tria o kterém jsem se ještě nezmínil. Rychlonožkám Kopeckým byl přidělen ostřílený matador, takový náš Jarda Jágr. Špagy dle slov nejmenovaného jedince měl vnést rozvážnost a tvar do kruhů a trojúhelníků. No, vcelku se to i povedlo. Petr na Davida a ten zas na Petra, zkrátka kluci to rozjeli ve velkém stylu. A bylo jedno jestli hrají oslabení nebo ne. Ani jim nevadilo, že Jokerit se nenápadně během první přestávky doplnil o 3 svěží borce. Zatímco se zbylé dvě lajny začali střelecky trápit a hru ve svém pásmu neměli pod kontrolou tak jak by si představovali, již zmíněné trio čarovalo a kroužilo, jako by ani nehráli v našem zápase. Výsledkem byly krásné góly. Bohužel mi v hlavě utkvěl jen ten poslední, sedmý. Špagy vypíchnul kotouč, který se soupeř snažil protlačit ven z pásma. Uvolněného kotouče se chopil Mak, místo bezhlavé střely zvolil naprosto dokonalou přihrávku na Davida pro kterého muselo být lahůdkou zakončit. Byla to naše poslední branka v utkání, ačkoli pohled na tabuly po dvou třetinách by naznačoval něco jiného. 

Jokerit výrazně pookřál ve třetí části, kdy jsme lehkovážně rozehrávali a čekali, že se to samo nějak dohraje tak jak jsme zvyklí. Jenže Jokerit nejsou žádní nazdárkové. Zkušení borci se chopili náčiní a začali nás tlačit za modrou, hluboko do našeho pásma. Výsledkem byla nervozní rozehrávka a z ní branka, pak slabší okamžik jinak dobře chytajícího Jiříka a drama bylo na světě. V posledních minutách jsme se už jen zaměřili na ubránění alespoň dvougólového náskoku, protože veškeré střelecké pokusy končili na výborném brankáři soupeře.

Tři body máme a na herní nesoulad z poslední čáti hry tak můžeme s klidným svědomím zapomenout.

  

 

1-0 Zach Navrátil Pražan
2-0 Málek Macháček Vamberský
3-0 Macháček Málek Chaloupka
4-0 Navrátil Matějíček Zavřel
5-2 Kopecký D Kopecký P Vamberský
6-2 Kopecký P Kopecký D Vamberský
7-2 Kopecký D Makovský Špaček